Deep Woman

by Dayang Hafiqah 0 si Katak
The deeper you are, the harder it becomes for you to find someone who wants to have a relationship with you. You can go out on a lot of dates but at some point the relationship fails to progress any further and that is mainly because of the intensity of your depth. Not every man is strong enough to handle a deep woman. Here’s why:

1. A deep woman asks deep questions. A deep woman will probe further into your life and ask questions that you may not be prepared to answer. Even on the first date, she will dig deeper and ask personal and philosophical questions – she will never enjoy a shallow conversation.

2. A deep woman is honest. Too honest – often blunt. A deep woman takes her integrity seriously and one thing she believes in is honesty. If you ask her anything, she will tell you the truth and she expects the same from you.

3. A deep woman knows what she wants. Or who she wants. A deep woman knows right away if she likes you and doesn’t need to date around or explore her other options to be sure of her feelings. Her heart only beats for a special few people and she knows them right away.

4. A deep woman wants a deep relationship. She wants long conversations about your life, she wants to hear stories about your past, she wants to understand your pain and she wants to add value to your life. She wants a real relationship that goes beyond going out and having fun.

5. A deep woman is not afraid of intimacy. She is not afraid of getting closer or risking getting hurt in the process. She doesn’t think it will entrap her freedom or make her vulnerable. Her depth and intimacy go hand in hand and she will always cherish the beauty of intimacy in relationships.

6. A deep woman sees through you. She can see who you really are and what makes you vulnerable. She is not the one to hold back from pointing out what she sees in you or how well she can read you. Even though it makes you uncomfortable, she wants you to know that she understands you and that you can be yourself around her.

7. A deep woman craves consistency. She gets turned off by inconsistency or flaky behavior. She desires a strong connection and a solid bond and she knows that consistency is the foundation of that bond. A deep woman will not participate in the dating games.

8. A deep woman is intense. She may be slightly intimidating because she brings intensity to everything she does. Her emotions are intense and so are her thoughts. She will never be indifferent about things that matter to her – not everyone is strong enough to handle her intensity.

9. A deep woman only knows how to love deeply. If you can’t love her deeply, she will walk away. She doesn’t know how to casually date someone she’s really into or be friends with someone she has feelings for. A deep woman knows when someone can’t meet her halfway and she will slowly detach herself from anyone who is not willing to give her the deep love she is looking for.

10. A deep woman won’t wait for you. She will not wait for you to make up your mind or watch you be hesitant about her. She is strong and passionate and will not waste her emotions on someone who doesn’t appreciate their depth. Even though she is looking for a special kind of love, a deep woman is not afraid of being on her own.


Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

where do i go with all this silence?

by Dayang Hafiqah 0 si Katak
hey..

they leaves with the hurricane in their throats, you know, the one you fell in love with.
you know, the one you heard when they told you they loved you for the first time. 
the one you fell asleep listening to, the one with all the waves, all the shattering wind.
the one you heard even in the silence, the one that was brewing even when the both of you lost all you words. the one that spilled over when they cried, hiccuped in their chest and made you shiver with all its cold.

its kept you grounded, that storm of theirs. you'd run to it at the mention of alone.
it was load and overbearing and suffocating but it was so much like home.
it was upturning the houses, slamming doors until they break. 
it was telling you, they're leaving and they're never coming back.
it was hearing the door open the next morning, hearing the footsteps walk back in.

and you knew it was over when the quiet came. 
when you screamed so hard and heard nothing back. 
when you touched the chest and it was still.
when you tired to dig it up, slammed your hands against them.
when you told them you hated them and you couldn't heard the wind, when nothing was spinning.

you knew they stopped fighting for you then,
when the hurricane died in their throat, when all you heard is the calm..

there nothing left, the silence always remain..
and all you're got now was the empty feelings

empty..


Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

my new cover by Smule 29/11/2016

by Dayang Hafiqah 0 si Katak
hi guys.. its been a while now..
im quite busy these day. gosh, where should i begin..
theres a lot of this that happen to me in this years
thank to that i became the real me that i appeared today
yeah thats not what i want to talk about in this blog..

ive make my new cover last week i guess
so i want to share my videos to you guys
nahh, im not really good now because my throat got injured a bit 
but still i can sing.. do u got SMule?
 do follow me there okay? heres my ID eqahashim
feel free to follow..

okay now thats all for today.. thanks for reading my come back post :*
i love you all!



Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

achieving my next mission

by Dayang Hafiqah 0 si Katak
assalamualaikum wbt!
salam sejahtera wahai kaki blog sekalian
 alhamdulillah kita maseh ada peluang utk menikmati hari ini
okay, eqah sekarang maseh lagi dalam usaha untuk mencapai impian eqah yg seterusnya
jeng jeng jeng, apa dia impian eqah kali ni? ha ha ha
nak suspen pun tak jadi dahh, hee, eloknya eqah mulakan terus saja
sebenarnya eqah tengah berusaha untuk membina sebuah rumah sendiri
Insya Allah, kalau tak ada halangan tahun depan eqah terus proceed je lagi
mak bapak alhamdulillah so far setuju dan banyak membantu eqah
mulanya nak beli tapi kalau beli design agak susah sedikit, eqah ni jenis yg suka cipta design sendiri
alah, angan2 tak apa lah kan janji ada usaha untuk capai ia jadi kenyataan,
rumah impian! alah, mungkin lama lagi nak siap tapi tengah usaha sikit2 utk siapkan dia
Alhamdulillah! eqah berasa sangat bersyukur atas rezeki yg eqah punya ni tapi agaknya eqah maseh berusah untuk modalnya. he he he.
kalau beli mungkin modalnya agak rendah sedikit, tapi macam lebih kurang so better eqah bina je
lagipun rugi pulak kalau tanah dah ada tp tak guna ye dak?
Syukur sangat ke atas rezeki yg telah Allah tetapkan utk diri, mungkin ada jugak hasrat di hati yg tak kesampaian tp tak apalah.
eqah maseh berjuang dan berusaha utk capai matlamat ini, yalah benda ini bukan utk eqah sorg ja
eqah nak capai pun sebab eqah nak mak bapak eqah rasa sekali.
tiada yg lebih bernilai dari kasih sayang mereka berdua.
tengok mereka bahagia dan tersenyum riang cukup untuk tenangkan hati eqah
agaknya mungkin sebab eqah ni dulunya seorang yg nakal kot, ha ha ha
tak apalah, selagi mampu aku akan berusaha utk jaga mereka berdua, mungkin tak sama seperti mereka jaga eqah tapi sekurangnya eqah nak juga berjuang utk mereka.
selagi mampu apa salahnya, usaha eqah sekarang untuk mereka, eqah pergi jaoh mana pun eqah tak pernah lupa sedetik pun tanggungjawab eqah utk mereka. malah eqah mintak restu dari mereka!
hari2 dpat ciuman mesra dr mak bapak pun dah syukur alhamdulillah! eqah nak bahagiakan mereka sampai nafas terakhir kalau boleh.
hmm, biarpun hasrat hati eqah sendiri eqah belom dapat capai dan dapat pastikan tapi biarlah impian yg ini mampu menguatkan semangat eqah.
oh well, eqah ada lagi entry jap lagi. tapi eqah close dulu entry yg ni lah, he he he
entry seterusnya eqah nak korang enjoy sama2 dgn eqah ya, orite doakan kejayaan eqah ok, untill next time!
tunggu ya! :)


Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

hati sado

by Dayang Hafiqah 0 si Katak
untuk menghadapi situasi yang di luar jangkaan, kadang kadang hati kena sado, kuat dan bersedia. dalam satu saat saja apa yang dijangka berubah dalam sekelip mata. yalah, siapa kita untuk menidakkan sesuatu. benda dah jadi apa nak buat, yang penting kita cuba ambik iktibar dari apa pun perkara yang berlaku. jadikan salah satu kisah sebagai pengajaran, bawa tiap kali kita bawa diri. diri ni mudah tersasul, kadang lupa diri. jadi dalam apa pun kejadian, jadilah sado. sado dari segi mental, fizikal dan emosi. tak susah pun sebenarnya, nawaitu je kena ada. jangan terlalu selesa dalam kehidupan, jangan mudah sombong, jangan lupa diri, apa yang ada kena syukur dan guna sebaiknya, Allah bagi mungkin sebab nak uji kita je, semua kat dunia ini ujian bagi kita, itu pun manusia tak faham juga. sedih tapi inilah hakikat manusia. pesan aku jangan dah terhantuk baru nak sedar. bagi aku senang, jangan sombong sedikit pun, sekarang tengok apa jadi? itulah apa yang dah terjadi ambil sebagai pengajaran untuk diri sendiri sebab itulah kita berpeluang untuk lihat perkara begitu. Allahu, terima kasih Allah. mohon dijauhkan dari diri dan insan yang disayangi. satu lagi, jangan terlalu berharap pada manusia. manusia ini biasalah. tak kenal pun diri sendiri apalagi diri orang lain. jadi, selamatkan diri sendiri dari diri sendiri sebelom orang lain makan diri kita pulak. faham? nak berjaya, nak bahagia, nak senang semua datang dari diri sendiri, dari usaha diri sendiri, apa yang kita perlu cuma nak kongsi semua tu dengan orang lain, dengan insan yang kita sayang dengan insan yang kita ambik berat. bagi aku, aku nak insan tu bahagia sebab punya aku, cuba untuk bangkit dan berjaya dalam apa pun aku buat. mungkin sukar untuk capai bersama tapi sekurangnya insan tersebut dapat rasa apa yang aku rasa, apa yang aku cuba sampaikan untuk dia, apa yang aku cuba buat dia rasa. insan yang aku sayang pasti gembira dengan apa yang aku lakukan dalam hidup walaupun kadang tak dapat nak sambut kejayaan bersama. cukuplah aku kongsi bersama, itu sudah cukup, tak perlu nak ada sepanjang masa, cukup aku cuba kongsi walau dari jaoh, walau kadang tak dapat nak ungkap dengan kata, walau tiada kata kata pun yang disampaikan dan tak dapat nak bagi ucapan panjang dan ringkas tapi cukuplah bagi aku, begitu juga aku harapkan dia lakukan untuk aku, tak apa, Allah ada bersama, malaikat pun ada untuk sampaikan segala rasa yang ada. biar perit sakit dan pedih aku tahan sendiri yang penting tetap sado untuk kongsi! kena positif selalu. doa dan tawakal dalam apa pun keadaan, jangan mudah mengalah. selagi kita masih punya nafas untuk melihat hari esok, selagi itulah harapan masih ada. jangan cepat sangat putus asa, kita tak tahu jawapan yang kita cari dan kita harapkan selama ini akan terjawab. Insya Allah. Allah kan ada, minta kat Dia, Dia tahu apa saja yang terkadong kat dalam setiap hati kita. jatuh bangkit kerana Allah. tiada alasan untuk itu. baiklah eloklah aku habiskan coretan aku ni. lewat dah. Insya Allah panjang umur kita bersua lagi. moga kita sentiasa dilindungi dari malapetaka dan sentiasa akan dirahmati Allah. walaupun apa berlaku tetap sado walau dari hati, okay?
 salam sayang dari eqahashim :)

Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

Katak Setia :*