achieving my next mission

by Dayang Hafiqah 0 si Katak
assalamualaikum wbt!
salam sejahtera wahai kaki blog sekalian
 alhamdulillah kita maseh ada peluang utk menikmati hari ini
okay, eqah sekarang maseh lagi dalam usaha untuk mencapai impian eqah yg seterusnya
jeng jeng jeng, apa dia impian eqah kali ni? ha ha ha
nak suspen pun tak jadi dahh, hee, eloknya eqah mulakan terus saja
sebenarnya eqah tengah berusaha untuk membina sebuah rumah sendiri
Insya Allah, kalau tak ada halangan tahun depan eqah terus proceed je lagi
mak bapak alhamdulillah so far setuju dan banyak membantu eqah
mulanya nak beli tapi kalau beli design agak susah sedikit, eqah ni jenis yg suka cipta design sendiri
alah, angan2 tak apa lah kan janji ada usaha untuk capai ia jadi kenyataan,
rumah impian! alah, mungkin lama lagi nak siap tapi tengah usaha sikit2 utk siapkan dia
Alhamdulillah! eqah berasa sangat bersyukur atas rezeki yg eqah punya ni tapi agaknya eqah maseh berusah untuk modalnya. he he he.
kalau beli mungkin modalnya agak rendah sedikit, tapi macam lebih kurang so better eqah bina je
lagipun rugi pulak kalau tanah dah ada tp tak guna ye dak?
Syukur sangat ke atas rezeki yg telah Allah tetapkan utk diri, mungkin ada jugak hasrat di hati yg tak kesampaian tp tak apalah.
eqah maseh berjuang dan berusaha utk capai matlamat ini, yalah benda ini bukan utk eqah sorg ja
eqah nak capai pun sebab eqah nak mak bapak eqah rasa sekali.
tiada yg lebih bernilai dari kasih sayang mereka berdua.
tengok mereka bahagia dan tersenyum riang cukup untuk tenangkan hati eqah
agaknya mungkin sebab eqah ni dulunya seorang yg nakal kot, ha ha ha
tak apalah, selagi mampu aku akan berusaha utk jaga mereka berdua, mungkin tak sama seperti mereka jaga eqah tapi sekurangnya eqah nak juga berjuang utk mereka.
selagi mampu apa salahnya, usaha eqah sekarang untuk mereka, eqah pergi jaoh mana pun eqah tak pernah lupa sedetik pun tanggungjawab eqah utk mereka. malah eqah mintak restu dari mereka!
hari2 dpat ciuman mesra dr mak bapak pun dah syukur alhamdulillah! eqah nak bahagiakan mereka sampai nafas terakhir kalau boleh.
hmm, biarpun hasrat hati eqah sendiri eqah belom dapat capai dan dapat pastikan tapi biarlah impian yg ini mampu menguatkan semangat eqah.
oh well, eqah ada lagi entry jap lagi. tapi eqah close dulu entry yg ni lah, he he he
entry seterusnya eqah nak korang enjoy sama2 dgn eqah ya, orite doakan kejayaan eqah ok, untill next time!
tunggu ya! :)


Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

hati sado

by Dayang Hafiqah 0 si Katak
untuk menghadapi situasi yang di luar jangkaan, kadang kadang hati kena sado, kuat dan bersedia. dalam satu saat saja apa yang dijangka berubah dalam sekelip mata. yalah, siapa kita untuk menidakkan sesuatu. benda dah jadi apa nak buat, yang penting kita cuba ambik iktibar dari apa pun perkara yang berlaku. jadikan salah satu kisah sebagai pengajaran, bawa tiap kali kita bawa diri. diri ni mudah tersasul, kadang lupa diri. jadi dalam apa pun kejadian, jadilah sado. sado dari segi mental, fizikal dan emosi. tak susah pun sebenarnya, nawaitu je kena ada. jangan terlalu selesa dalam kehidupan, jangan mudah sombong, jangan lupa diri, apa yang ada kena syukur dan guna sebaiknya, Allah bagi mungkin sebab nak uji kita je, semua kat dunia ini ujian bagi kita, itu pun manusia tak faham juga. sedih tapi inilah hakikat manusia. pesan aku jangan dah terhantuk baru nak sedar. bagi aku senang, jangan sombong sedikit pun, sekarang tengok apa jadi? itulah apa yang dah terjadi ambil sebagai pengajaran untuk diri sendiri sebab itulah kita berpeluang untuk lihat perkara begitu. Allahu, terima kasih Allah. mohon dijauhkan dari diri dan insan yang disayangi. satu lagi, jangan terlalu berharap pada manusia. manusia ini biasalah. tak kenal pun diri sendiri apalagi diri orang lain. jadi, selamatkan diri sendiri dari diri sendiri sebelom orang lain makan diri kita pulak. faham? nak berjaya, nak bahagia, nak senang semua datang dari diri sendiri, dari usaha diri sendiri, apa yang kita perlu cuma nak kongsi semua tu dengan orang lain, dengan insan yang kita sayang dengan insan yang kita ambik berat. bagi aku, aku nak insan tu bahagia sebab punya aku, cuba untuk bangkit dan berjaya dalam apa pun aku buat. mungkin sukar untuk capai bersama tapi sekurangnya insan tersebut dapat rasa apa yang aku rasa, apa yang aku cuba sampaikan untuk dia, apa yang aku cuba buat dia rasa. insan yang aku sayang pasti gembira dengan apa yang aku lakukan dalam hidup walaupun kadang tak dapat nak sambut kejayaan bersama. cukuplah aku kongsi bersama, itu sudah cukup, tak perlu nak ada sepanjang masa, cukup aku cuba kongsi walau dari jaoh, walau kadang tak dapat nak ungkap dengan kata, walau tiada kata kata pun yang disampaikan dan tak dapat nak bagi ucapan panjang dan ringkas tapi cukuplah bagi aku, begitu juga aku harapkan dia lakukan untuk aku, tak apa, Allah ada bersama, malaikat pun ada untuk sampaikan segala rasa yang ada. biar perit sakit dan pedih aku tahan sendiri yang penting tetap sado untuk kongsi! kena positif selalu. doa dan tawakal dalam apa pun keadaan, jangan mudah mengalah. selagi kita masih punya nafas untuk melihat hari esok, selagi itulah harapan masih ada. jangan cepat sangat putus asa, kita tak tahu jawapan yang kita cari dan kita harapkan selama ini akan terjawab. Insya Allah. Allah kan ada, minta kat Dia, Dia tahu apa saja yang terkadong kat dalam setiap hati kita. jatuh bangkit kerana Allah. tiada alasan untuk itu. baiklah eloklah aku habiskan coretan aku ni. lewat dah. Insya Allah panjang umur kita bersua lagi. moga kita sentiasa dilindungi dari malapetaka dan sentiasa akan dirahmati Allah. walaupun apa berlaku tetap sado walau dari hati, okay?
 salam sayang dari eqahashim :)

Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

First Love

by Dayang Hafiqah 1 si Katak
i love you the same old way and still
and i also ignore that feelings
because i know, Allah have better plan for me later
Insya Allah. He's always there and same goes to him
even i can't see them but i can feel them in my heart, always :)
thank you


Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

purest inner child

by Dayang Hafiqah 0 si Katak

Two adults. We fight. We argue. We are hurt, sad, exhausted, confused and cannot face each other anymore.
But the inner children of us. Just want to love each other.
Often we let our pride, fear, and insecurity get in the way. Shouldn't we just listen to our heart, listen to that purest inner child sometimes?
Just for once lets make things right. Just for once

Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

waiting~

by Dayang Hafiqah 0 si Katak

i don't know what am i waiting but i am waiting 
Insya Allah everything will be okay ^^

Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

Katak Setia :*