Tutorial Tukar header icon Blogger kepada icon comel :)

by Dayang Hafiqah
Assalammualaikum wbt .

I terpaksa buat tuto sebab ada orang request . tak fasal-2kan . tak apa . kita buat simple sebab I ni baru nak buat tuto nii . kalau tak faham tu nanti ringan-2kan tangan untuk komen k . hehe .

okay jum kita mula :) 

first U kena pergi Design > Edit HTML > tick Expand Widget Templates . dah tu , terus tekan ctrl+F secara serentak . then search words ni .

</head>
dh jumpa ? lepas tu copy html ni dan paste dekat atas tu .

<link href='URL GAMBAR YANG U ALL NAK LETAK' type='image/x-icon'/> 

siap ! orite . U all boleh cari gambar comel tu dekat cni . http://www.glitter-graphics.com/gallery.php?categoryID=136 


contoh dia macam URL nii . 


http://dl9.glitter-graphics.net/pub/781/781219sj8vohyhfa.gif
http://dl5.glitter-graphics.net/pub/781/781195p86fb6kg50.gif
http://dl6.glitter-graphics.net/pub/1879/1879876evgh6eoh3x.gif
http://dl3.glitter-graphics.net/pub/2779/2779623ujmg29repr.gif
http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1236/1236585bjbled2jvy.gif
http://dl.glitter-graphics.net/pub/2136/2136431dz8ds1qvh9.gif


okay . ni contoh URL yang I cadangkan okay . kalau U all tak minat U all boleh pilih yang lain . 


selamat mencuba :)


Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

4 si Katak:

Katak Setia :*