Adventure :)

by Dayang Hafiqah
assalammualaikum wbt .

hari ni I rajin nak buat entry . rajin sebab ada tittle untuk dikongsi . beshh sesangatt hari nii . I dan bestie I pergi jalan-2 . spent time sesama sekali sekala best juga . only both of us tau . bukan selalu pergi jaoh macam nii without our parents . sesekali nak juga luangkan masa bersamakan . hehe .

okay ! okay ! we all berangkat dalam pukul 2 macam tu . siap-2 dan readykan diri terus pecut pergi Sarikei . I yang bawak motor masa tu . tak bawak laju pun slow je tapi lama-2 automatik laju bawak motor tu . hehe . dah terbiasa lah tu . 

sampai sana terus parking dekat sebuah kedai telefon . check telefon bimbit kat situ . kira macam survey la . hehe . manalah tahu kot-2 nanti ada rezeki boleh beli satu . hehe . we all tengok sekejap je . lepas tu terus pergi Nam Leong . tengok baju kat situ . puas tengok baju terus tengok hand beg . 

habis tengok suma tu , we all terus pergi kat parking motorsikal tu balik . rancangan seterusnya nak pergi bakery . this is what i aim for . :) cake , roti , pizza n karipap . I love it . lama woo I cari roti yang betul-2 I nak makan . yumm ! sedap nii . 4 ketul I beli and I sponser 1 dengan bestie I sebab bajet I ciput . hehe .

then singgah mall yang berdekatan . I tak tahu nak eja mall tu , so baik I tak tulis kan . kot-2 kena blacklist nanti . haha . beli minuman kat situ . bayar dan terus chow dari situ . sebab I dan bestie I ada agenda lain . we all nak pergi taman . hehe .

sampai je taman terus duduk dan makan . kira macam rehat lah . hehe . seronok tau . lepas kenyang makan dan settle makan terus ambil gambar . part nii I paling suka sebab I ni minat bergambar jugak . tapi bnyk gambar I dan bestie I yg tak di save . tapi tak apa . U all layan ehh . hee .


nii first pic yang I ambil . muka yang dah kenyang makan sandwich tuna sambil minum air Justea . yummy ! memang sedap sebab I suka makan sandwich :) tengok barang we all tu . hehe . disusun rapi tau . jangan jeles . hehe .



haa . dah ready untuk teruskan aktiviti . hehe . I suka tau gambar ni . bagi I gambar ni cantik . so , no wonderlah I guna gambar ni sebagai profile picture facebook I . :)


ni bestie I . cantik tak pemandangan tu . tapi masalah ny orang tu nampak kecil je kan . hehe . tak apa . mantain kiut . hahaha :P


I pun apa lagi pose maut gitulah kan . boleh tahan la pic ni . bagi I lah . haha . :P


wahsehh . terlalu excited macam nilah jadi nya . hadoh-2 ! tau tak , mula-2 I nak buat posing baring . tapi bestie I cakap tak cantik , so tak jadilah nak posing macam tu . hehe :P


bajet muka kiut . macam tak jadi je I tengok . haha . :D


I like background dia . cantik ! lagi-2 ada jam tu . wah ! rasa macam dekat negeri omputeh lah pulak . haha . jangan marah :P


I'm reaching for the sky . tengok muka excited sangat tu . haha . seronok sangat la tu . haha .


ni sorang ! malu nak reaching the sky . ish-2 . dia suroh I bukan main . haha . tapi tak apa . I always love you . hehe . sebenarnya ada piic tu tapi tak di save . sayang nyaaa . huuuu

lepas tu we all balik . jam dah menunjuk pukul 4.15 pm . so , we all terpaksalah balik . walaupun masih excited nak take picture banyak lagi . tapi tak apa . ngu masa yang sesuai lagi . hehe . :) tapi on the way balik pun we all tak lupa nak tak pic tau . tengok ni . .


nii I ambil . masa tu we all masih rancak bercakap tapi Nina sempat posing tau . haha . :)


sebenarnye I nak ambil background dia tapi masalahnye tak nampak tapi tak apa . huhu .

comel tak ? hehe . tengok background dia cantik tau . mula-2 nak pergi singgah situ tapi masa tak mengizinkan so we all terpaksa batalkan . huhuu


taadaa ! last picture . akhernya dapat juga background dia . amacam ? okay tak ? cantik tak ? hehe . 

sebenarnya tak puas nak stay situ tapi masa tak mengizinkan . we all balik terus . sampai rumah dalam pukul 4.40 pm macam tu . hehe . best tau hari nii . excited ! hope ada lagi peluang macam ni di masa hadapan . AMIN ! lagipun we all berani posiing macam-2 tu sebab kat situ tak ada orang sangat . hehe . senanglah nak posing macam-2 :)

so , I rasa sampai ni jelah post I untuk kali nii . hehe . hope U all enjoy reading . rajin-2lah komen . hehe . I tak paksa okay . tapi kalau rajin tu , okay juga . hargai sangat-2 . okay semua TATA ! :)

Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

0 si Katak:

Katak Setia :*