:)

by Dayang Hafiqah
assalamualaikum wbt semua :)

alhamdulillah. hari baru lagi hari ini 
bersyukur kepada yang Maha Kuasa sebab masih lagi bagi kita peluang untuk bernafas
apa khabar hari ini semua? sihat? makan dah?
haha. okay! eqah alhamdulillah sihat walafiat
tak ada sakit cuma pening sikit saja. pening lalat mungkin xcukup tido
mungkin juga sebab banyak berfikir itu da ini
otak eqah kebelakangan ini terlalu banyak fikir dan rasa penat yang sangat 
kerja pun banyak even nampak macam tak ada kerja
pening tapi alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar seperti yang diharapkan
tak lupa juga dengan rakan sepasukan yang sentiasa ada dan tolong 
dari segi sokongan emosi dan fizikal. alhamdulillah :)
even mereka cakap eqah ni semakin hari semakin nakal dan gila
haha. memang makin jadi saja perangai ni, kalau ada rotan,
eqah nak rotan diri sendiri :p

apa cerita untuk hari ini? sebenarnya banyak yang eqah nak cerita
banyak sampai tak mampu nak berkata-kata
mungkin sebab itu kot otak ni tak berhenti berfikir
serius penat!! tak tahu dah nak cakap macam mana
rasa mcm sukar da susah sangat 
sedih tak mcm sedih, gembira dah tak macam gembira
eqah buntu. dan hilang arah tuju. tak tahu nak mulakan dan akhirkan ia

sabar saja yang eqah mampu buat dan yakin dengan ketentuan ALLAH swt
eqah sebenarnya memang rasa nak give up sangat dengan semua ini
tapi bila eqah fikir semula apa yang eqah lakukan utk semua tu,
eqah tak jadi nak give up malah eqah makin bersemangat
eqah tabahkan hati dan cuba dan terus mencuba
tak salah kot kalau nak berusaha tapi kalau dah memang bukan untuk eqah
apa lagi eqah nak buat kan, lepaskan sahaja la :)
walaupun sebenarnya hati eqah cakap TAK MAHU dan JANGAN MENGALAH
yakin dan usaha, pasti jumpa jalan penyelesaian nanti
sabar itukan indah, jadi teruskan bersabar wahai hati :)

alhamdulillah. eqah rasa tenang saat ini
sebenarnya jiwa eqah sekarang sedang berperang 
sakit tu ALLAH sahaja yang tahu tapi Alhamdulillah
sebab ALLAH juga yang menenangkan jiwa ni
hati kita kan milik DIA redha saja laaa!

datang lagi hamba ALLAH yang tetiba serang eqah 
marah eqah tanpa sebab memang la eqah sentap!
susah betul kalau ada org yang tak tahu kita 
yang pelik nya kan eqah memang tak kenal pun orang tu
tak tahu pun siapa dia tetiba ambush eqah macam eqah salah besar
hmm. tak kisah, eqah selalu macam ni, kalau satu bala datag memang direct la dtg lepas tu
kalau hati tak kuat boleh kot masuk hospital gila sana. haha
manusia ni macam2 ragam tambah lagi ada buat prank SMS dgn eqah
1 num xapa, ni mcm2 num eqah dapat, manala org tu dpat num eqah ni kan
mungkin dari history lama kot, eqah dulu kan bisnes online. num mmg tetera la kan
hmm, susah betul tapi apalah eqah mampu buat kan?
diam dan redha sahaja, eqah kuat eqah tahu, even down sekali pun mampu lagi senyum dan ketawa
jangan risau eqah sentiasa akan jaga diri eqah :)
ALLAH ada untuk jaga eqah. INSYA ALLAH

eqah masih mencuba lagi untuk jadi lebih positif dan matang
cuba saja even eqah lom pasti dapat lagi ke tak
sebab kalau eqah cakap eqah nak buat mcm tu, memang eqah akan ketawakan diri eqah sendiri
bagi malu saja kot :p eqah ni masih mentah lagi

eh sudah laa, eqah nak masok next entry ni. nanti eqah buat sesi curhat lagi ya.
xoxo!

Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

0 si Katak:

Katak Setia :*