achieving my next mission

by Dayang Hafiqah
assalamualaikum wbt!
salam sejahtera wahai kaki blog sekalian
 alhamdulillah kita maseh ada peluang utk menikmati hari ini
okay, eqah sekarang maseh lagi dalam usaha untuk mencapai impian eqah yg seterusnya
jeng jeng jeng, apa dia impian eqah kali ni? ha ha ha
nak suspen pun tak jadi dahh, hee, eloknya eqah mulakan terus saja
sebenarnya eqah tengah berusaha untuk membina sebuah rumah sendiri
Insya Allah, kalau tak ada halangan tahun depan eqah terus proceed je lagi
mak bapak alhamdulillah so far setuju dan banyak membantu eqah
mulanya nak beli tapi kalau beli design agak susah sedikit, eqah ni jenis yg suka cipta design sendiri
alah, angan2 tak apa lah kan janji ada usaha untuk capai ia jadi kenyataan,
rumah impian! alah, mungkin lama lagi nak siap tapi tengah usaha sikit2 utk siapkan dia
Alhamdulillah! eqah berasa sangat bersyukur atas rezeki yg eqah punya ni tapi agaknya eqah maseh berusah untuk modalnya. he he he.
kalau beli mungkin modalnya agak rendah sedikit, tapi macam lebih kurang so better eqah bina je
lagipun rugi pulak kalau tanah dah ada tp tak guna ye dak?
Syukur sangat ke atas rezeki yg telah Allah tetapkan utk diri, mungkin ada jugak hasrat di hati yg tak kesampaian tp tak apalah.
eqah maseh berjuang dan berusaha utk capai matlamat ini, yalah benda ini bukan utk eqah sorg ja
eqah nak capai pun sebab eqah nak mak bapak eqah rasa sekali.
tiada yg lebih bernilai dari kasih sayang mereka berdua.
tengok mereka bahagia dan tersenyum riang cukup untuk tenangkan hati eqah
agaknya mungkin sebab eqah ni dulunya seorang yg nakal kot, ha ha ha
tak apalah, selagi mampu aku akan berusaha utk jaga mereka berdua, mungkin tak sama seperti mereka jaga eqah tapi sekurangnya eqah nak juga berjuang utk mereka.
selagi mampu apa salahnya, usaha eqah sekarang untuk mereka, eqah pergi jaoh mana pun eqah tak pernah lupa sedetik pun tanggungjawab eqah utk mereka. malah eqah mintak restu dari mereka!
hari2 dpat ciuman mesra dr mak bapak pun dah syukur alhamdulillah! eqah nak bahagiakan mereka sampai nafas terakhir kalau boleh.
hmm, biarpun hasrat hati eqah sendiri eqah belom dapat capai dan dapat pastikan tapi biarlah impian yg ini mampu menguatkan semangat eqah.
oh well, eqah ada lagi entry jap lagi. tapi eqah close dulu entry yg ni lah, he he he
entry seterusnya eqah nak korang enjoy sama2 dgn eqah ya, orite doakan kejayaan eqah ok, untill next time!
tunggu ya! :)


Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

0 si Katak:

Katak Setia :*