kawan ? sahabat ?

by Dayang Hafiqah

assalammualaikum wbt .

baru je ada rasa nak buat post . tadi malas mak aii . tak tahu nak cakap apa . baiklah . I ada entry maybe menarik untuk dibaca . kalau tak menarik tu, minta maaf bnyak-2 ehh . haha. okay. tengok pic dekat atas tu. entry hari ni ada kena mengena dengan friends iaitu kawan. 

kawan dan persahabatan. apa itu kawan ? apa itu persahabatan ? ada beza tak kawan dan persahabatan ? I yakin semua orang dekat dunia nii mempunyai kawan dan mempunyai talian persahbatan kan ? setiap orang ada kawan , termasuk I . tahu tak , persahabatan ialah satu hubungan yang sangat indah bukan brcinta je tau .

nak dapat kawan memang senang, iyalah senang hari ni jumpa kenalan baru dan jadi kawan. asalkan pernah btegor sapa dan cakap kita mesti ketogorikan sebagai kawan kan ? tapi nak dapat teman sejati yang sanggup ketawa ketika kita senang dan menangis kala susah amatlah susah . U all ada tak kawan sejati ? hope adalahkan .

tapi banyak jugak orang yang tidak menghargai kawan sendiri. sanggup bergaduh disebabkan rampas kekasih lama, sanggup bergaduh disebabkan perkara kecil , dan macam-2lah . baiklah . I nak cakap pasal benda nii . I bagi contoh ehh .

si A dan si B adalah best friend . suatu hari si A ni tadi bercinta dengan bekas BF si B . si B dapat tahulah kan pasal mereka tadi . lepas tu si B marah dengan si A walaupun si B dan ada BF baru . then , si B cakap dengan si A , kalau si A tak putus dengan BF si A , jangan harap si A nak jadi kawan si B lagi . U all rasa logik ke ? perkara macam ni kerap juga berlaku tau . memanglah bongok punya orang . ish-2 ! I bagi contoh lain lagi ehh .

sekumpulan kawan ni memang dah jadi rakan seperjuangan sejak dulu . baiklah . nak dimulakan cerita tadikan , suatu hari si A dan si B gadohlah kan . biasalah dalam sesebuah kumpulan memang ada yang memang tak suka perangai sorang ni dan sorang tu . si C ni yg memang tak suka dengan si B , so , si C ni pun tak nak kawan gak dengan si B . si D pulak jadi batu api antara si A dan si B . dan hubungan kawan antara mereka tak macam dulu dah . kalau jumpa pun mereka buat tak kenal . tak tegur macam dulu dan seterusnya. haa ! pernah berlaku ngn U all tak ? jujurlah , I pernah . tapi kesah I tak mcm tu , lain sikit . okay2lah . I bagi contoh dua tu je . 

persahabatan ! memang best tau kalau dapat banyak kawan . kawan itu indah. sangat indah kalau U all pandai jaga persahabatan U all . tapi I yakin sangat . gadoh-2 macam mana pun mesti ada perasaan rindu antara U all dengan kawan yang U all gaduh tu , dan jadilah macam gambar kat atas tu , I MISS TO TALK WITH YOU FRIENDS . tak banyak sikit dan U all mesti ingat balik kenangan U all yang best dengan kawan-2 U all tu . 

jadi U all mesti hargai kawan dan persahabatan U all tu . best kalau dapat kawan yang memahami dan faham U all . I ada dan I tak akan sia-2kan dia . she is my best friend ever . I sayang dia . :)

so I hope U all enjoy baca entry I ni . kalau U all ada contoh yg lain , U all boleh kongsi okay . :) baiklah . masa untuk undur diri . TATA ! :D

Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

6 si Katak:

Katak Setia :*