sangat lucu *bagi akula~

by Dayang Hafiqah


assalamualaiku wbt.

hai hai selamat malam wahai warga blogger :)
reason buat entry. tak ada apa pun.
cuma nak cakap SELAMAT MALAM eh.
bosan dan eiqah rasa blog eiqah boring hari ni. haha

okay. nak mulakan cerita,
tadi eiqah memang nak update blog tapi tapi tapi, USB abang eiqah ambil
sangat tidak cool laa~
jadi eiqah nak cerita la sikit. tak bnyk cikit jer.

petang tadi pergi jalan jalan dengan mamy ke gerai orang indon.
eiqah ikut bukan nak teman tapi nak g minum pop ice :p

then, eiqah ikut punggung mamy jalan jalan. haha.
duduk dekat jeti then tengok mamat indon ni jual barang.
nak tahu barang apa?
talam,periuk,besin,sudu,cadar tilam dan macam2 brgan dapur yang dieorg jual.

yang lucunya, mamat indon ni senang dibodek la.
bayangkan 6 biji bein diaorg tawar samapi rm10 je.
eiqah terfikir, ada untung ke kalau jual barangan macam tu. haha
lantak korang la. janji korang buat aku pecah perut sebab kena buli oleh geng2 mamy aku. haha
kesian kesian :P

satu lagi perkara lucu yang mamat indon tu buat,
time tu dah masuk waktu maghribkan 
semua orang cakap nak pergi solat lepas tu mamat indon tu tanya kat mana surau 
*nampak sangat dia nak cover masa tu :P

lucu tau bila mamat indon tu tak nak ditawar lagi barangan dia,
dia cakap dia mau kawen then dia cakap dia mau cari calon orang Malaysia.
dia nak cikgu juga katanya, kalau dia kawen dengan cikgu tak payak kerja pun tak per.
sebab gaji cikgu besar and best part is dia cakap dia tak nak kawen orang indon.

 "perempuan indon kalau lelaki tak ada duit kena tendang, kalau lelaki ada duit disayang2"

haha. sangat lucu tapi memang best tengok telatah mereka.
mamat tu tak tua pun dalam lingkungan 20-an rasanya.

okay okay. tak ada lagi nak eiqah cakap. nanti eiqah update lagi ea. TATA ~

Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

0 si Katak:

Katak Setia :*