sekali lagi :) 16/6/2013

by Dayang Hafiqah

assalamualaikum wbt

hai hai, kita jumpa lagi
lama dah tak singgah kat blog eqah ni
masalahnya eqah lupa password blog ni then eqah give up dengan blog ni -.-
kononnya merajok punya fasal sebab lupa password yg baru eqah tuka
dan eqah dah plan nak buat blog baru dah hari tu
tapi tapi tapi malas daaa :p

dan hari ni baru ingat password kan boleh di reset 
apa ke bodohnya aku nii :/
dan jeng jeng jeng, sekarang eiqah dah reset dan manage utk update blog eqah ni
**untuk cuti kali ni saja la :p** lalala

okay, meh sini dengar eqah nak carut menyarut
banyak benda eqah lalui sekarang ni
fuhh~ kalau nak cite dari A sampai Z, alamatnya sampai pagi besok pun tak habis eqah menaip :p
hahahaha. 



untuk pengetahuan anda, anda dan anda sekalian :3
eqah dah turun berat badan. seronok gila!!
target dalam 2 bulan tercapai :D 
korang bayangkan dari 62kg dulu dan sekarang dah 51kg
percaya tak? eqah sendiri tak percaya tau. hehe.
terharu dengan diri sendiri. tinggi eqah 149cm kira dah normal dah BMI sekarang
wow! lagi 1 atau 2 kg lagi eqah nak kurangkan dan eqah harap ia berjaya lagi
kalau kita nak sesuatu, kita mesti yakin dan perlu ada usaha kan kan? weeee~



itu satu cerita, hmm.
sekarang eqah tengah cuti semester :)
percaya atau tidak, tinggal lagi 1tahun lagi eqah akan grade :)
wee. habis grade tunggu surat lantikan dan kerja Insya Allah**
alhamdulillah sangat walaupun 1tahun ni nanti terasa sangat
tahun yang busy dan penuh dengan cabaran. sabar saja la geng
dan dan dan
ini gambar kitaorang masa kitaorang dekat agape :)
kat sini tempat kanak-kanak istimewa buat rawatan susulan
dan mereka ni workmate eqah. best punyer!
semoga ambilan Julai 2/2011 berjaya dengan cemerlang *aamiin*


cuti ni serius eqah bosan dan kerja jalan-jalan saja
itu pun kalau papa ada kat sini
maklumlah kerja jauh nun disana mendidik 
bosan tak? boleh jadi gila!
so, eqah terima tarawan Usu eqah jaga anak dia



best! jadi babysitter untuk 1 minggu saja
hahaha. rasa macam jadi ibu saja. wee.
tengok muka ni, ada mcm wajah seorang ibu ke? haha :P
insya Allah suatu hari nanti akan ada kesempatan itu :D
dan budak ni lah yang eqah jaga, comel sangat kan?
itulah yang buat eqah tak tahan tau
seharian eqah tahan pelok dan cium pipi gebu budak ni tau 
dan inilah yang melengkapkan waktu cuti ni
hari ni pandai rindu juga eqah dgn si gebu ni
dia manja sangat dan comel juga mengade :)



dan ini masa eqah balik dari rumah Usu eqah tu
hot day macam warna tudung aku yg hot gitu :p
serius, mula-mula memang semangat nak balik tapi ..
hmm perasaan tak dpt nak digambarkan dgn kata-kata
tak apa biarlah masa menentukan semuanya
aku dah tak tahu nak buat apa dah


so, diam diam saja ehh.
walauapapun berlaku tetap senyum di hadapan orang lain
jangan rosakkan mood mereka pulak nanti tak fasal-fasal kena 
mungkin kita sedih untuk seketika ini saja
tak apa, moga semuanya baik-baik saja



baiklah baiklah
jam dah menunjukan pukul 1.40 pagi
tapi mata ni masih belum mengantuk
untuk awak, fahamilah isi hati, disini aku memberi ruang untuk awak yea.
a'ah. baiklah kalau esok tangan ni rajin menari eqah bukak entry lagi orite? :)
selamat lena ya semua. enjoy membaca.

tenangkan hati, kosongkan minda, luaskan pemikiran, buka mata, lihatlah dunia, tepuklah dada dan tanyalah selera. senyumlah tika hatimu parah dan terluka :)
 


Enjoy reading? Please Leave Ur Step. Thank You^^

2 si Katak:

Katak Setia :*